zondag 3 mei 2009

Afscheid nemen bestaat niet

Afscheid nemen. Je doet het dagelijks, vaak zelfs meerdere keren per dag. Soms neem je afscheid van je goede vrienden, die je morgen weer ziet, soms neem je afscheid van mensen die je misschien nooit meer zult zien.

Er zijn verschillende manieren om afscheid te nemen. Je geeft elkaar een high-five en zegt "hoiuhh", je zwaait naar elkaar en loopt door, je geeft elkaar een knuffel en fluistert in elkaars oor nog snel een lief zinnetje. 

Van alle manieren van afscheid nemen valt wel iets te zeggen. Het is ook erg afhankelijk van wie je op dat moment afscheid neemt en hoe de stemming van beiden is. Van je vaste partner neem je anders afscheid, dan van je moeder.

Soms heb ik wel moeite met het kiezen van de juiste afscheidsmethode. Dan zeg je vrij bot "hoiuhhh" tegen een goede vriend, kom je thuis en denk je dat had ook aardiger gekund. 

Maar gelukkig is afscheid nemen niet standaard voor altijd. De kans is groot dat je je vrienden snel weer tegenkomt, is het niet morgen dan is het wel over een week. En in die tussentijd heb je alle tijd om over je volgende afscheidspoging na te denken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten