maandag 4 mei 2009

De toekomst

Iedereen denkt wel eens na over de toekomst. Ook jij hebt een doel in het leven. Een plek waar je over 10 jaar wil staan. Iets dat je graag een keer gedaan wil hebben. Denken over de toekomst kan best de moeite waard zijn.

Denken aan je toekomst kan ook een beetje eng zijn. Het is bijvoorbeeld best moeilijk te voorspellen wie je tegenkomt in het leven en wat voor invloed deze mensen uiteindelijk op je toekomst hebben.

Ik denk dat het goed is om toch na te blijven denken over je toekomst, in positieve zin. Zolang je idealen hebt, kun je er naar blijven streven. En als je in jezelf geloofd, komt het helemaal goed met jouw idealen.

Het enige nadeel aan de toekomst is dat het moeilijk te zeggen is wanneer het echt "de toekomst" is. Er zijn geen geschreven regels die vertellen dat je toekomst bijvoorbeeld op 17 mei 2015 begint. Daarom denk ik dat het goed is om niet alleen met je toekomst bezig te zijn. Als je in de toekomst een leuke toekomst blijkt te hebben, zou het eeuwig zonde zijn om terug te moeten kijken naar een minder hip verleden.

Leef dus vandaag, maar denk zeker ook aan morgen, overmorgen en "de toekomst", dan komt het ook met jou helemaal goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten