dinsdag 9 juni 2009

De regisseur



De regisseur is een belangrijke schakel in een meercamera-tv-uitzending. Vaak wordt het werk van de regisseur ernstig onderschat. Als regisseur bepaal je hoe het programma er uiteindelijk uit komt te zien. Wanneer de regisseur een andere mening heeft dan de bedenkers van een tv-concept, zal zijn stijl uiteindelijk toch aanwezig zijn in het programma.

De regisseur bepaalt tevens het humeur van alle cameramensen en andere mensen op de vloer die via een intercomsysteem naar de regisseur mogen luisteren. Wanneer je te maken hebt met een regisseur die midden in de nacht is opgestaan en de dag voor opname te veel heeft gedronken, waardoor hij constant door de intercom aan het gapen is zul je zien dat de rest van het team binnen no-time ook niets anders meer kan dan gapen. Wanneer de regisseur alleen maar zit te schelden, wordt het team ook ongemotiveerd.

Kortom, als regisseur heb je een verantwoordelijke taak. Het programma staat of valt bij zijn/haar werk. Daarom heb ik respect voor iedereen die tijdens een opname in mijn oor praat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten